Ren Xue retreat deltagarna

Upplevelser från Yuan Tze Ren Xue retreat 2012.

Några av deltagarna har haft mycket extraordinära upplevelser som gjort retreaten oförglömlig. Överraskningar som när en knöl i kroppen försvinner eller när ett hjärta börjar slå regelbundet utan extra slag då och då eller när hörseln plötsligt förbättras så att hörselapparat inte längre är nödvändig. Alla erfarenheter och intryck som samlats under en retreat som denna ger ökade möjligheter att växa som människa. Den nyvunna förståelsen för livet ökar intresset för att gå vidare, att lära sig mera och att vidareutvecklas.

Men hur fortsätter vi vår vidareutveckling när vi kommer tillbaka till vårt liv i vardagen där vi möter krävande människor och måste hantera oplanerade händelser? Hur kan vi stå emot den stress som finns inbygd i dagens samhälle?

Yuan Tze säger att vi kan fokusera inåt i stället för utåt - och försöka se livet som en ständigt pågående kultiverande process. Så, när vi drabbas av problem borde vi börja fundera över vad dessa problem vill berätta för oss – om oss själva och hur vi kan förändra oss för att kunna hantera problemen.


Deltagarkommentarer från Yuan Tze Ren Xue retreaten i Stockholm


När jag kom till retreaten i Sverige hade jag en knöl i mitt vänstra bröst. Jag hade beslutat mig för att besöka en läkare efter retreaten för att få veta om den var allvarlig. Under den första sammankomsten med Qi-terapi kände jag en stark värme i kroppen följd av en stark känsla av glädje. På kvällen kände jag på bröstet och fann att knölen helt enkelt hade försvunnit. Idag finns inget kvar av knölen, inget har kommit tillbaka. Jag känner mig så glad för att ha funnit Ren Xue. Det borde vara obligatoriskt i skolan :-)

Tack så mycket - Marie Darricarerre


Sitter på vackra Wiks slott i Uppland. Har just avslutat en qigong-kurs med en ny lärare Yuan Tze. Det har varit en fantastiskt bra kurs på en helt annan nivå än de jag varit på tidigare. Vi har varit 80 personer från 17 länder från Frankrike, Tyskland, Serbien, Nya Zeeland USA mm!! Träningen går mycket djupare och ger bättre resultat trots att vi tränar mindre och inte på samma militäriskt disciplinerade sätt som jag är van vid. Här finns ett filosofiskt djup, en glädje, omtanke och respekt från ledaren som jag inte känt under tidigare år av träning. Efter 10 års träning känner jag mig åter som en nybörjare, så mycket att lära. Förutom det så är det underbar natur här och jättegod mat 3 gånger om dagen!! Så alla som vill träna qigong. Ni behöver inte leta längre 25/6-6/7 2013 är det som gäller.

Patrik Enander


Jag tror inte att det är en överdrift att säga att för många människor, nybörjare eller äldre deltagare, var retreaten vid Wik en av de sällsynta, livsförändrande upplevelser som du sällan finner i livet. När du väl gör det, har du medvetet eller omedvetet under mycket lång tid haft en djup och uppriktig önskan att verkligen "göra något" åt din situation - vare sig det gäller din hälsa, en relation i kris eller ditt allmänna välbefinnande.


Jag är en av de lyckliga deltagare som har upplevt att denna retreat ger dessa möjligheter. Jag kan ärligt säga att få deltaga i retreaten är enorm förmån, så använd dina pengar och ansträngningar till denna retreat för att ge ditt liv en ny inriktning. Möjligheten är stor att det kan bli ett sådant tillfälle för dig också. Med beaktande av den ödmjuka prissättningen för deltagande och den fantastiska platsen; dessa dagar är ett fynd. Först när du ser tillbaka på den läkning och den förhöjning av din livskvalité du har uppnått, inser du till fullo värdet av retreaten.

Qi qi, Fabian Winiger


Jag kom hem till midsommar med ett otroligt lugn i kropp och själ efter en fantastisk retreat. En upplevelse utöver det vanliga ! Träningen var fantastisk, föreläsningarna otroligt intressanta och värdefulla, maten toppengod. Många intressanta deltagare, en och annan gnällspik = " qi-tjuv" men de flesta helt underbara. Duktiga och inspirerande lärare. Yuan Tze och Melissa otroligt fascinerande personligheter. Jag förstår att de lyckas utbilda dessas fantastiska lärare. Jag kom inte dit med några problem egentligen, lite småskavanker som finns kvar. Så några större resultat blev det väl inte men många "aha".

Eva Wikander


Käraste Melissa och Yuan Tze, kära vänner

Efter flera år av träning av en tidigare form av Zhineng Qigong (ZQ) stannade min utveckling upp. Jag led av svår sjukdom efter en olycka och jag blev så frustrerad av att inte nå några positiva hälsoframsteg genom träningen att jag slutade träna helt tills Arne introducerade mig för Yuan Tze Zhineng Qigong träningsform. Under retreaten vid Wik, insåg jag att min tidigare verktygslåda var ofullständig, det saknades verktyg och instruktioner för optimerad träning.

Ändå kunde jag tack vare mina tidigare ZQ kunskaper snabbt plocka upp och förstå Yuan Tzes synsätt och undervisning. Plötsligt föll alla saknade bitar på plats och allt kändes så lätt och självklart. Äntligen fick jag svar på alla mina frågor och det hela "passade ihop". Det var som "komma hem". Inga hemligheter, inga dolda agendor, inga gissningar. Allt klart, ärligt och omtänksamt. "Hjälp dig själv och hjälpa andra"

Jag är så tacksam för all uppmärksamhet och hjälp som jag har fått under retreaten av alla. Denna typ av stöd är mycket inspirerande och hjälper till att stärka och skapa tillväxt på alla nivåer. Jag älskar hur vi fick hjälp till självhjälp! Qi fältet som var förberett att minimera reaktioner var underbart. Jo, det är lättare att lära utan alltför grova reaktioner ...

Jag älskade alla de olika sätten att överföra Qi-kraft på "gör det själv nivån". Qi-terapin - hur den presenterades och praktiserades, gav mig en fördjupad insikt och förståelse.

Min följeslagare och bästa lärare någonsin, är "min" varghund. Hon kom till mig när hon var 4 år. Min hälsa var bra på den tiden. När jag drabbades av olyckan förlorade jag min hälsa helt liksom mitt jobb. Mitt liv var inte längre värt att leva. Hunden började också bli sjuk och aggressiv mot andra hundar. I min värld, djur speglar sin omgivning. Att studera henne gav mig bilden av mig själv. Mycket intressant faktiskt ...

När jag förbättrar min hälsa, innebär det också att hunden mår bättre, och hennes uppdrag kommer att slutföras ... Jag önskar att hon omvandlas till ett så friskt och lyckligt tillstånd som möjligt till den dag då hon lämnar jordelivet. Jag älskar kraften i de grundläggande övningarna (Basic exercises); det får min hund att snarka och falla in i en djup trance-liknande sömn ... och ja, jag har skrivit på för lärarutbildning.

År av ständig värk har fått leendet att försvinna från mina läppar och jag har dragit mig undan privat umgänge. En av de största förändringarna under retreaten var att mitt leende kom tillbaka. I slutet av retreaten förvånade jag mig själv genom att skratta!

Jag känner mer och mer glädje och lätthet i mitt liv. Jag är piggare och jag kan bättre hantera det praktiska. Plötsligt ringer folk in för att få hjälp med sin hälsa. Det känns som om området i och runt mitt hus är klart och fyllt med positiv energi. Det hjälper mig att växa och hjälpa andra. Situationen har inspirerat mig att ta itu med pappersarbete och myndigheter på ett mer enkelt och avslappnat sätt. Tunga saker verkar lösas utan smärta och stress som tidigare. Jag tar också fler och fler vandringar i naturen och umgås bättre med vänner igen. Och jag skrattar fortfarande.

Vi syns på nästa års sommarretreat i Sverige!

Annette Traxler, Norge, June 2012


Tack för en fantastisk kurs. Välplanerad och mycket givande. Lärde mig mer än jag gjort på alla år tidigare.

Christina Bengtsson


- Men vad har hänt med knölen?! Din mage känns alldeles mjuk. Jag kan inte känna cystan! utbrast min man.

Han brukar massera min mage varje morgon innan jag kliver ur sängen för att mitt ”system” ska sätta igång.

Cystan, stor som en kiwifrukt, satt i högra ljumsken. Den har begränsat mitt liv under flera år. Om jag stod stilla länge eller promenerade alltför sakta fick jag så ont att jag inte orkade hålla kroppen upprätt utan fick ligga ner och vila i en eller flera timmar tills smärtan hade gått över.

- Jag ville inte berätta för dig, för jag hade själv svårt att förstå att den verkligen var borta. Det var viktigt för mig att du också såg att knölen var försvunnen och att det inte bara var något som jag inbillade mig…

I juni deltog jag och sjuttiofyra andra personer från hela världen i en tvåveckors qigongkurs vid Mälaren i Uppland. Vi tränade från halvsju på morgonen till klockan nio på kvällen. En föreläsning och två Qi-terapipass ingick också i dagsprogrammet. Frukost, lunch, middag och fikapaus var avbrott under dagarna, som var fyllda med olika slags qigongövningar. Varje kväll klockan halv tio slocknade jag och sov gott hela natten.

Den tredje kursdagen blev mycket speciell för mig: Yuan Tze, qigongmästaren, avslutade Qi-terapin med att kraftfullt skrika ut några kinesiska ord. Min reaktion var ögonblicklig: ett ljus blixtrade till inuti huvudet, kroppen började darra, tårarna sprutade och snoret rann…

Omedelbart efter sessionen skyndade jag mig in på toaletten, och ”tömde hela min kropp”.

Efteråt när jag utmattad lagt mig på sängen och som vanligt börjat massera magen upptäcker jag till min oerhörda förvåning att magen var alldeles mjuk och len, och att cystan i ljumsken var FÖRSVUNNEN!

Mervie


Vid en Qi-terapi session som Yuan Tze höll kom jag in i en djup avslappning. Yuan Tze slog av mikrofonen och jag kunde höra hur bra som helst ändå. Det var fascinerande att genom en djup avlappning kunna höra bättre.

Marita Gegerfelt Nordgren


Nu är jag tillbaka i "verkligheten" igen. Tack för en helt underbar retreat! Mycket lyckat!

Tord Ekberg


Tänkte bara på att tacka för en fantastiskt fint anordnad retreat. Allting fungerade klockrent, från boende till lektioner, träning och mat. Verkligen en prestation med tanke på hur många deltagare vi var.

Tomas Johansson


Tusen tack för en toppen retreat!

Irene Andersson


Den svenska retreaten är den trevligaste jag besökt. Ni har satt en ny standard för kvalitet.

Steve Labo


Jag vill bara berätta att ni gjort ett jättebra jobb med att organisera retreaten i Sverige. Jag och min dotter trivdes verkligen att delta här och träffa så många av era trevliga deltagare.

Många hälsningar Mark Libow


Vi kommer definitivt tillbaka nästa år, det har inneburit en så stor upplevelse i våra liv.

Vincent Louys


Det här var min tredje retreat med Yuan Tze. Jag växer lite i mitt inre för varje gång som jag deltar i hans föreläsningar. Förmågan att ansluta till Qi-fältet har förbättrats enormt. Och, inte att förglömma det förbättrade Qigongtillståndet och den regelbundna Dantian andningsövning. Jag är "fruktansvärt" glad och gläder mig åt livet så mycket som jag bara kan. Jag söker efter den "falske mästaren" längs vägen. :).

Tack för att ni gjorde denna retreat så minnesvärd för mig. WIK är en vacker plats, att promenera till undervisningen i regnet och det svala vädret var underbart. Beträffande mig, ändra inte på någonting. Jag älskar det som det var och tack igen för att ni frågade mig vad jag tyckte.

Mollie ThomasDeltagarstatistik

Dag 10 fick deltagarna besvara ett frågeformulär om resultat och och upplevelser under Ren Xue retreaten. Resultatet ser Du om Du klickar på länken

Ren Xue Retreat resultat 2012 Stockholm  

Du behöver Adobe reader för att kunna öppna resultatfilen

Träning

Ren Xue retreat träning
Kontakta oss Facebook

© copyright; 2016 Qigong Upplands-Bro