Sommarretreat

Hälso och Qigong retreat juni - juli 2019 Stockholm

Yuan Qigong

Yuan Qigong-träning gör dig lugn och harmonisk, förbättrar din hälsa. Kroppen sträcks ut, blir starkare och smidigare. Du får mer energi och cirkulationen i kroppen förbättras liksom kvalitén på dina organ.

Yuan Qigong representerar ett nytänkande inom Qigongvärlden. Med sina rötter i kinesiska visdomsläror har den vidareutvecklats för att passa den moderna tidens behov. Yuan Qigong är behaglig att träna, lätt att lära samtidigt som den är effektiv; den ger snabbt resultat. Den har utvecklats av Qigong-mästare Yuan Tze.

Vi tränar i en underbar slottsmiljö invid Mälaren nära Uppsala. Låt Yuan Qigong-träning utveckla och stärka ditt medvetande och din kropp.

Wiks Folkhögskola

Detta kan retreaten ge dig

Att förbättra hälsan är ett centralt tema i retreaten och healing i olika former förekommer varje dag.

 • Förbättra din hälsa med bestående resultat. Fysiska problem minskar eller försvinner. Problem i hela kroppen, speciellt axlar, rygg, höfter bearbetas. Cirkulationen i kroppen förbättras liksom hälsan i dina inre organ.
 • Förbättra ditt välmående och känna dig lugn, avslappnad och naturlig.
 • Få ökad förståelse för livet, människan, naturen och universum och varför problem uppstår i livet och hur man kan bemöta dem på bra sätt. Träningen samt all information Du får ger Dig nya förutsättningar att ta tag i livets problem och till förnyelse.
 • Få nya verktyg för arbetet med medvetandet och kroppen, kunskaper om beteendemönster och hur de kan förändras för att få en positiv utveckling
 • Få verktyg att skapa det liv Du vill leva.

Välkommen till en gedigen sommarretreat fylld med nytt tänkande, tillit, öppenhet, kärlek och medkänsla, och massvis med inspiration för att lära, öva och få nytta av av Yuan Qigong. Ger dig själv denna gåva!

Retreaten består av två delar

Detta är förhandsinformation om vår retreat 2019 som kommer att uppdateras. Priserna nedan är de som tillämpades 2018 oh de kommer att sänkas något. Dessutom kommer billigare rum att finnas på Studenthotellet.

Du som tränat de tre första metoderna i Yuan Qigong eller tidigare deltagit i vår retreat åren 2015 - 2018 kan om du vill hoppa över del 1.

Bilder från Wik tillsammans med några visdomsord från Yuan Tze

Del 1: 25 - 29 juni 2019.

Dagarna är speciellt för dig som vill delta en kortare tid och vill lära dig att träna metoder som stärker din hälsa och kropp, gör din kropp smidig och flexibel. Yuan Tze deltar under de två sista dagarna.

Detta är ett idealiskt tillfälle att lära sig de tre första Yuan Qigong-metoderna Tian Yuan (samla energi), Di Yuan (bevara energi), Ren Yuan (Förena medvetande, energi och kropp). Xia Yuan som förbättrar organens kvalitet, studeras på ett övergripande sätt.

I del 2 fördjupas övningarna och därmed skapas en större förståelse för Qigong och hur man lever ett bra liv.

Fokus på Ren Yuan.

Yuan Qigong

Ren Yuan representerar ett nytänkande inom qigongvärlden. Grunden är traditionell och modern Qigong, tillsammans med bland annat Taiji, kampsport, idrottsvetenskap och vetenskap om anatomi och fysiologi.

Metodens rörelser efterliknar universums naturliga rörelser som är roterande, cirkulära eller spiralformade.

Under Del 1, kommer en stor del av tiden att användas för att lära in och träna denna kraftfulla metod.

En av grundtankarna med Ren Yuan är att låsa upp blockeringarna i kroppen så att flödena kan fungera på ett naturligt sätt. Med fungerande flöden blir vårt liv mycket hälsosammare eftersom de kroppsliga inre processerna fungerar bättre.


Med Ren Yuan uppnås ett lugnt, avslappnat och naturligt tillstånd efter en mycket kort tids träning.

Den som tränar metoden upptäcker redan efter några dagar att kroppen stärks av träningen och förändras succesivt till det bättre. Kroppen rätas ut, höfterna blir mer rörliga liksom axlar, hals och nacke.

Ren Yuan förhindrar uppkomsten av sjukdomar och förbättrar det allmänna hälsotillståndet.

Läs mer om Ren Yuan, den tredje metoden samt Yuan Qigong systemets övriga metoder

Yuan Qigong


Del 2: 29 juni - 7 juli 2019

Del 2 innebär en fördjupning av Yuan Qigong-träningen. Kroppen stärks fysiskt; cirkulation och rörlighet förbättras. Qi - vår livskraft eller livsenergi förbättras. Medvetandet blir lugnt, rent och klart.

Med daglig träning av olika Yuan Qigong-metoder i ett starkt fält av positiv energi, välvilja och medkänsla kommer Du att uppleva hur Du redan under dessa dagar förbättrar Din hälsa. Förståelsen fördjupas för livet och dess skeenden med naturens lagar som grund. Du får värdefull inblick i din stora utvecklingspotential.

Vi fördjupar vår träning

Du lär dig träna fjärde metoden Xia Yuan - stärka organen.

Nyhet - Arbeta på mönster med metoden LING YUAN

Från tidig barndom lär vi oss att smälta in i miljön, skapa acceptans för att få positiv respons, inte skapa missnöje. Vi utvecklar mönster som vi så småningom tillämpar automatiskt och vanemässigt i vårt liv. Att vi vanemässigt tillämpar mönster är helt enligt vår natur men vissa mönster kan dock vara ohälsosamma, begränsa oss i vår utveckling eller till och med vara skadliga. De påverkar våra tankar och allt vi ser och gör. Verklig förändring i livet är därför inte möjlig utan att förändra dessa ohälsosamma mönster.

Vid denna retreat kommer LING YUAN - den metod som är avsedd för denna uppgift - att introduceras. Genom att lära sig om de 'Tio grundläggande mönstren' och öva denna metod kommer du att bättre lära dig att känna igen dina mönster. Du kommer att förstå varifrån de kommer och rollen de spelar i ditt liv. Genom att använda LING YUAN kan du börja omforma dem till något som passar dig bättre. Sann frihet och välbefinnande kan bara upplevas när dessa livsbegränsande hinder avlägsnats.

Yuan Tze delar med sig av sina livserfarenheter, kunskaper och tankar som inspirerar till vidareutveckling. Han väcker insikter om hur vi kan aktivera våra självläkande förmågor. Han svarar på frågor och inspirerar till eftertanke.Kostnader att delta, bokning

Tabellen innehåller 2018 års kostnader för att delta. Dessa kommer att korrigeras nedåt.

Rummen

Alla rum har egen toalett och dusch.

Studenthotellet har dubbelrum till ett något lägre pris men har mycket hög kvalité. Avståndet mellan Studenthotellet och träningsanläggningen eller matsalen är något längre än för det övriga boendet.

De övriga runmmen är av konferensstandard.

Maten

Tre dagliga måltider och eftermiddagste med frukt. Menyn består av hälsosam mat från buffé med ett rikt salladsbord. Lunchen består av två rätter varav en är vegetarisk. Vid middagen serveras en rätt. Du kan beställa enbart vegetariskt mat innan kursen.

Morgonmålet består av gröt, fil / yoghurt / mjölk / laktosfri mjölk. Vid varje måltid finns te och kaffe, men önskar Du specifikt örtte får Du ta med det själv. Vegan, gluten or laktosfria rätter kommer att finnas vid behov men måste beställas i förväg.

Till kostnader och bokning.

Konferensstandard med dusch och toalett på rummet.

Del 1. 25 - 29 juni Antal lediga platser Total kostnad att delta SEK
Enkelrum öppet för bokning 6.050 SEK
Dubbelrum öppet för bokning 5.050 SEK
Del 2. 29 juni - 7 juli Antal lediga platser Total kostnad att delta SEK
Enkelrum öppet för bokning 11.950 SEK
Dubbelrum öppet för bokning 9.950 SEK
Både del 1 och del 2 25 juni - 7 juli Antal lediga platser Total kostnad att delta SEK
Enkelrum öppet för bokning 17.700 SEK
Dubbelrum öppet för bokning 14.700 SEK

Studenthotell med dusch och toalett på rummet.

Del 1. 25 - 29 juni Antal lediga platser Total kostnad att delta SEK
Dubbelrum öppet för bokning 5.050 SEK
Del 2. 29 juni - 7 juli Antal lediga platser Total kostnad att delta SEK
Dubbelrum öppet för bokning 9.950 SEK
Både del 1 och del 2 25 juni - 7 juli Antal lediga platser Total kostnad att delta SEK
Dubbelrum öppet för bokning 14.700 SEK

Avgiften i höger kolumn visar totalkostnaden för deltagandet dvs boende, mat, lektioner, träningar och Qi-terapi; allt är inkluderat.

Bokning kan ske senast 10 juni 2019 men för bokningar efter 27 maj skall betalning ske så snart som möjligt.

Bokning görs genom att fylla i registreringsformuläret via nedanstående länk. Så snart Du anmält dig, sänder vi ut en kvittens på din anmälan. Fakturor sänds ut från och med januari 2019. Deltagandet säkras genom betalning av anmälningsavgiften 1.000 SEK när Du fått fakturan från oss.. Det är först när Du betalat anmälningsavgiften som Du har säkrat Ditt deltagande i retreaten. Resterande belopp betalas senast 27 maj 2019.

Bokning av plats på vår retreat

Om Du har problem med att ta fram anmälningsformuläret kan du anmälda dig genom att sända namn, adress, e-mailadress, boendeform (enkel, dubbel, student, konferens), ankomstdag, avresedag, samt önskemål om mat, om du är gluten eller laktosintolerant till vår mailadress qigong@telia.com


Plats: Wiks konferenscenter i vacker svensk slottsmiljö vid Mälaren
Viks mur 35, Uppsala

Transport till retreaten

För dig som anländer med bil

Wiks slott och kursgård ligger på en avtagsväg från väg 55 mellan Uppsala och Enköping. Med bil från Stockholm är det enklast att färdas E18 i riktning mot Enköping och ta av väg 55 i riktning mot Uppsala. Tåg och buss

En buss går från Uppsala centralstation till Wiks slott / folkhögskola. Resan kostar SEK 50.

Buss 108 direkt till Wiks slott – restid 45 minuter. Följande avgångstider finns från Uppsala centralstation - tidtabell 2018

 • 13.10 buss 108
 • 15.10 buss 108
 • 16.10 buss 108
 • 18.10 buss 108
 • 22.10 buss 108
 • För dig som anländer med flyg till Arlanda flygplats

  En möjlighet är att ta tåget till Uppsala centralstation och sedan buss 108 till Wik

  Taxi från Arlanda flygplats direkt till Wik.

  Mer detaljer sänds ut till dig en månad innan retreatens start

  Översiktligt träninsgschema

  Tider för Ren Xue Qigong retreaten

  Schemats detaljer är ej ännu fastlagda.

  Del 1

  25 juni

 • 12.00-13.30 Lunch i matsalen
 • 13.30-15.00 Session 1 (1’50”) gymnastiksalen
 • 15.00-15.45 Eftermiddagste (45”)
 • 15.45-17.30 Session 2 (1’45”) gymnastiksalen
 • 17.30-19.00 Middag (1’30”) matsalen
 • 19.00-20.15 Session 3 (1’15”) gymnastiksalen
 • 22.00- Tid i sängen (8’)
 • 26 juni - 29 juni

  Förmiddag
 • 06.30 Uppstigning (30”)
 • 07.00-08.00 Session 1 (1’00”) gymnastiksalen
 • 08.00-09.15 Frukost (1’15”) matsalen
 • 09.15-12.00 Session 2 (2’45”) gymnastiksalen, en paus
 • 12.00-13.30 Lunch (1’30”) matsalen

 • Eftermiddag
 • 13.30-15.00 Session 3 (1’30”) gymnastiksalen
 • 15.00-15.45 Eftermiddagste (45”)
 • 15.45-17.30 Session 4 (1’45”) gymnastiksalen
 • 17.30-19.00 Middag (1’30”) matsalen
 • 19.00-20.15 Session 5 gemensam med Del 2 (1’15”) gymnastiksalen
 • Hämta detaljerat schema för Del 1 (ej färdigställt)

  Del 2

  29 juni

 • Check-in i Stenhuset
 • 17.30-19.00 Middag (1’30”) matsalen
 • 19.00-20.15 Session 5 gemensam med Del 1 (1’15”) gymnastiksalen
 • 20.00-21.30 Ledig tid (1’30”)
 • 22.00-06.00 Tid i sängen (8’)
 • 22.00 Ljuset släcks
 • 30 - 6 juli

  Förmiddag
 • 06.30 Uppstigning (30”)
 • 07.00-08.00 Session 1 (1’00”) gymnastiksalen
 • 08.00-09.15 Frukost (1’15”) matsalen
 • 09.15-10.30 Session 2 (1’15”) gymnastiksalen
 • 10.30 - 11.00 Paus, fri träning (0'30")
 • 11.00 - 12.00 Session 2 forts.(1’00”)
 • 12.00-13.30 Lunch (1’30”) matsalen

 • Eftermiddag
 • 13.30-15.00 Session 3 (1’30”) gymnastiksalen
 • 15.00-15.45 Eftermiddagste (45”)
 • 15.45-17.30 Session 4 (1’45”) gymnastiksalen
 • 17.30-19.00 Middag (1’30”) matsalen
 • 19.00-20.15 Session 5 (1’15”) gymnastiksalen
 • 22.00- Tid i sängen (8’)
 • 7 juli

  Förmiddag
 • 06.30 Uppstigning (30”)
 • 07.00-08.00 Session 1 (1’00”) gymnastiksalen
 • 08.00-09.15 Frukost (1’15”) matsalen
 • 09.15-10.30 Session 2 (1’15”) gymnastiksalen
 • 10.30-11.00 Paus, fri träning
 • 11.00-12.00 Avslut
 • 12.00-13.30 Lunch (1’30”) matsalen
 • Hämta detaljerat schema för Del 2 (ej färdigställt)

  Wik Gymnastiksalen Qigongträning

  Förberedelser

  Läs gärna boken "Vägen till välbefinnande" och/ eller "New Beginnings" skriven av Yuan Tze som förmedlar förståelse för Ren Xue och Qigong (finns att köpa hos oss i Shop). Som nybörjare är det bra att delta i en Yuan Qigong kurs eller några träningar. Om detta inte är möjligt, välkommen ändå och överraska dig med hur snabbt Du kan lära dig på själva retreaten! För dig som redan tränar Qigong eller Yuan Qigong, träna på mer regelbundet en tid innan för att få ut mer av retreaten.

  Språk

  Retreaten hålls på engelska men även om Du inte känner dig riktigt hemma på engelska är det inget hinder att delta eftersom svensk översättning sker simultant och projiceras på en stor skärm.

  Vissa föreläsningar och grupparbeten sker på svenska.

  OBSERVERA: En viktig grundregel för Qigong är att om Du har allvarliga mentala problem eller lider av epilepsi bör Du inte träna qigong.


  Kontakta oss Facebook

  © copyright; 2016 Qigong Upplands-Bro