Sommarretreat

Qigong: Retreat för att förbättra hälsan och utveckla förverkligande och visdom

Yuan Qigong

De angivna priserna gäller till och med 1 mars 2019, därefter tillkommer ett tillägg på 500 SEK för samtliga reservationer.

25 juni - 7 juli 2019 Stockholm. Fokus inför årets retreat är att förbättra hälsan och utveckla förverkligande och visdom genom träning av Yuan Qigong-metoderna på en djup nivå. Yuan Qigong är behaglig att träna, lätt att lära samtidigt som den är effektiv; den ger snabbt resultat. Den har utvecklats av Qigong-mästare Yuan Tze.

Vi tränar i en underbar slottsmiljö invid Mälaren nära Uppsala. Låt Yuan Qigong-träning utveckla och stärka ditt medvetande och din kropp.

Wiks Folkhögskola

Retreaten består av två delar

Du som tränat de tre första metoderna i Yuan Qigong eller tidigare deltagit i vår retreat åren 2015 - 2018 kan om du vill hoppa över del 1.

Bilder från Wik tillsammans med några visdomsord från Yuan Tze

Del 1: 25 - 29 juni 2019.

Dagarna är speciellt för dig som vill delta en kortare tid och vill lära dig att träna metoder som stärker din hälsa och kropp, gör din kropp smidig och flexibel. Yuan Tze deltar under delar av retreaten.

Detta är ett idealiskt tillfälle att lära sig de tre första Yuan Qigong-metoderna Tian Yuan (samla energi), Di Yuan (bevara energi), Ren Yuan (Förena medvetande, energi och kropp).

I del 2 fördjupas övningarna och därmed skapas en större förståelse för Qigong och hur man lever ett bra liv.

Yuan Qigong

 • Förbättra din hälsa med bestående resultat. Fysiska problem minskar eller försvinner. Problem i hela kroppen, speciellt axlar, rygg, höfter bearbetas. Cirkulationen i kroppen förbättras liksom hälsan i dina inre organ.
 • Förbättra ditt välmående och känna dig lugn, avslappnad och naturlig.
 • Få ökad förståelse för livet, människan, naturen och universum och varför problem uppstår i livet och hur man kan bemöta dem på bra sätt. Träningen samt all information Du får ger Dig nya förutsättningar att ta tag i livets problem och till förnyelse.
 • Få nya verktyg för arbetet med medvetandet och kroppen, kunskaper om beteendemönster och hur de kan förändras för att få en positiv utveckling
 • Få verktyg att skapa det liv Du vill leva.

Ren Yuan representerar ett nytänkande inom qigongvärlden. Grunden är traditionell och modern Qigong, tillsammans med bland annat Taiji, kampsport, idrottsvetenskap och vetenskap om anatomi och fysiologi.

Metodens rörelser efterliknar universums naturliga rörelser som är roterande, cirkulära eller spiralformade.

Under Del 1, kommer en stor del av tiden att användas för att lära in och träna denna kraftfulla metod.

En av grundtankarna med Ren Yuan är att låsa upp blockeringarna i kroppen så att flödena kan fungera på ett naturligt sätt. Med fungerande flöden blir vårt liv mycket hälsosammare eftersom de kroppsliga inre processerna fungerar bättre.


Med Ren Yuan uppnås ett lugnt, avslappnat och naturligt tillstånd efter en mycket kort tids träning.

Den som tränar metoden upptäcker redan efter några dagar att kroppen stärks av träningen och förändras succesivt till det bättre. Kroppen rätas ut, höfterna blir mer rörliga liksom axlar, hals och nacke.

Ren Yuan förhindrar uppkomsten av sjukdomar och förbättrar det allmänna hälsotillståndet.

Välkommen till en gedigen sommarretreat fylld med nytt tänkande, tillit, öppenhet, kärlek och medkänsla, och massvis med inspiration för att lära, öva och få nytta av av Yuan Qigong. Ger dig själv denna gåva!

Läs mer om Ren Yuan, den tredje metoden samt Yuan Qigong systemets övriga metoder

Yuan Qigong


Del 2: 29 juni - 7 juli 2019

Fokus på denna retreat är att att uppnå förverkligande och visdom samt att lära oss att träna och använda Tian Yuan och Di Yuan på en fördjupad nivå. Vi kommer även att träna Ren Yuan samt arbeta med healing.

Yuan Gong har totalt nio metoder. När de fyra första metoderna verkar tillräckliga för att förbättra vår Qi och hälsa, varför behövs då ytterligare metoder? Orsaken är att Yuan Qigong inte bara är ett Qigong-system; snarare är det ett system för att förhöja hela livet. Yuan Qigong kan ge dig mycket mer förutom hälsa, inklusive

 • Förståelse för vårt eget sanna syfte och livets mening
 • Vår potential och vad vi kan uppnå i vår personliga utveckling
 • Hur man verkligen förverkligar denna potential och når en högre livsnivå.

Under denna resa finns det många delmål:

 • Förbättra din hälsa med bestående resultat. Fysiska problem minskar eller försvinner. Problem i hela kroppen, speciellt axlar, rygg, höfter bearbetas. Cirkulationen i kroppen förbättras liksom hälsan i dina inre organ.
 • Förbättra ditt välmående och känna dig lugn, avslappnad och naturlig.
 • Få ökad förståelse för livet, människan, naturen och universum och varför problem uppstår i livet och hur man kan bemöta dem på bra sätt. Träningen samt all information Du får ger Dig nya förutsättningar att ta tag i livets problem och till förnyelse.
 • Få nya verktyg för arbetet med medvetandet och kroppen, kunskaper om beteendemönster och hur de kan förändras för att få en positiv utveckling
 • Få verktyg att skapa det liv Du vill leva.

För att framgångsrikt använda Yuan Qigong för att förbättra livet är det viktigt att arbeta stegvis där var och en av de nio metoderna är steg som förbereder det nästa. Ju starkare grunden är, desto bättre resultat ger de följande metoderna.

Går det att göra framsteg med Tian Yuan och Di Yuan när du har tränat dem och andra Yuan Gong-metoder under några år?

Svaret är en stor JA. Absolut. Effekten av Tian Yuan och Di Yuan träning kan avancera genom tre nivåer:

 • Nivå 1. Högre Qi-nivå och uppnå ett avslappnat och lugnt tillstånd
 • Nivå 2. Ett fördjupat tillstånd av enhet, större förståelse för vår mänskliga natur samt en ännu högre Qi-nivå
 • Nivå 3. Det sanna jagets manifestation

Vid vår retreat kommer du att lära dig hur du fortsätter att fördjupa din träning av dessa två metoder för att göra ytterligare framsteg.

Under retreaten i Kanada förra året (2018), uppnådde en elev nivån "Öppnar upp hjärtat" under en Tian Yuan-övning vilket fullständigt förändrade hennes liv. Hon upplevde en ovillkorlig kärlek som hon aldrig tidigare känt. Den överträffade även kärleken till hennes barn. Hon upplevde sambandet med allt och ett förenande med universum. Denna typ av effekt är möjlig när vi framgångsrikt har arbetat med vårt hjärtas kvaliteter och medvetandet för att uppnå förverkligande och visdom.


Ett annat huvudfokus för alla framtida REN XUE-retreater är att uppnå förverkligande och visdom genom att arbeta på hjärtats kvaliteter (tillit, öppenhet, kärlek, tacksamhet och respekt), medvetandet och Shen. Därför är fokus vid årets retreat 2019 att fördjupa dessa. Med en stark och solid grund för Xin Ling växer möjligheterna att skapa en verklig förändring i livet. Yuan Tze kommer att ge dig värdefulla råd för att utföra detta arbete.


Vid denna retreat har vi en mycket speciell gäst, Dorrie, som kommer hela vägen från Nya Zeeland. Dorrie, en lärare som har nått en hög grad av förverkligande, kommer att vara här för att hjälpa oss att arbeta med hjärtats kvaliteter. Hon kommer att dela sin inspirerande historia om att använda Tong Yuan för att öppna sitt hjärta och vägleda dig i Tong Yuan-träning för att arbeta på hjärtats fem grundläggande egenskaper. Du kommer att bli förvånad över hur förändrat ditt liv kommer att bli när ditt hjärta verkligen öppnar upp och manifesterar dessa underbara egenskaper.

Att göra framsteg i livet kan beskrivas som en uppåtgående spiral. Varje metod med sitt specifika syfte tar dig uppåt längs spiralen till nya nivåer av förståelse. Varje utvecklingsnivå ger också nya erfarenheter och effekter på varje metod.

Under retreaten har du också möjlighet att träna Ren Yuan, arbeta i grupp, träffa andra lärare och studenter för att utbyta erfarenheter och bara njuta av Wik-slottets omgivningar med sin underbara natur.

Träning med Yuan Tze, skaparen av systemet, i hans kraftfulla Qi-fält är en mycket speciell upplevelse. Upplevelsen av att göra detta tillsammans med en grupp kärleksfulla, omtänksamma och varmhjärtade människor kan vara rent magisk.

Välkommen till en gedigen sommarretreat fylld med nytt tänkande, tillit, öppenhet, kärlek och medkänsla, och massvis med inspiration för att lära, öva och få nytta av av Yuan Qigong. Ger dig själv denna gåva!Kostnader att delta, bokning

Rummen

Alla rum har egen toalett och dusch.

Studenthotellet har dubbelrum till ett något lägre pris men har mycket hög kvalité. Avståndet mellan Studenthotellet och träningsanläggningen eller matsalen är något längre än för det övriga boendet.

De övriga runmmen är av konferensstandard.

Maten

Tre dagliga måltider och eftermiddagste med frukt. Menyn består av hälsosam mat från buffé med ett rikt salladsbord. Lunchen består av två rätter varav en är vegetarisk. Vid middagen serveras en rätt. Du kan beställa enbart vegetariskt mat innan kursen.

Morgonmålet består av gröt, fil / yoghurt / mjölk / laktosfri mjölk. Vid varje måltid finns te och kaffe, men önskar Du specifikt örtte får Du ta med det själv. Vegan, gluten or laktosfria rätter kommer att finnas vid behov men måste beställas i förväg.

De angivna priserna gäller till och med 1 mars 2019, därefter tillkommer ett tillägg på 500 SEK för samtliga reservationer.

Del 1. 25 - 29 juni Typ av boende Total kostnad att delta SEK
Enkelrum Konferenscenter 6.200 SEK
Dubbelrum Konferenscenter 5.100 SEK
Dubbelrum Studenthotell 4.170 SEK
Del 2. 29 juni - 7 juli Typ av boende Total kostnad att delta SEK
Enkelrum Konferenscenter slut
Dubbelrum Konferenscenter 9.140 SEK
Enkelrum Studenthotellet 9.740 SEK
Dubbelrum Studenthotellet 8.040 SEK
Både del 1 och del 2 25 juni - 7 juli Typ av boende Total kostnad att delta SEK
Enkelrum Konferenscenter Slut
Dubbelrum Konferenscenter 13.960 SEK
Enkelrum Studenthotellet 14.710 SEK
Dubbelrum Studenthotellet 12.010 SEK

Studenthotellet har med dusch och toalett på rummet.

Avgiften i höger kolumn visar totalkostnaden för deltagandet dvs boende, mat, lektioner, träningar och Qi-terapi; allt är inkluderat.

Bokning kan ske senast 10 juni 2019 men för bokningar efter 27 maj skall betalning ske så snart som möjligt.

Bokning görs genom att fylla i registreringsformuläret via nedanstående länk. Så snart Du anmält dig, sänder vi ut en kvittens på din anmälan. Fakturor sänds ut från och med januari 2019. Deltagandet säkras genom betalning av anmälningsavgiften 1.000 SEK när Du fått fakturan från oss.. Det är först när Du betalat anmälningsavgiften som Du har säkrat Ditt deltagande i retreaten. Resterande belopp betalas senast 27 maj 2019.

Bokning av plats på vår retreat

Om Du har problem med att ta fram anmälningsformuläret kan du anmälda dig genom att sända namn, adress, e-mailadress, boendeform (enkel, dubbel, student, konferens), ankomstdag, avresedag, samt önskemål om mat, om du är gluten eller laktosintolerant till vår mailadress qigong@telia.com


Plats: Wiks konferenscenter i vacker svensk slottsmiljö vid Mälaren
Viks mur 35, Uppsala

Transport till retreaten

För dig som anländer med bil

Wiks slott och kursgård ligger på en avtagsväg från väg 55 mellan Uppsala och Enköping. Med bil från Stockholm är det enklast att färdas E18 i riktning mot Enköping och ta av väg 55 i riktning mot Uppsala. Tåg och buss

En buss går från Uppsala centralstation till Wiks slott / folkhögskola. Resan kostar SEK 50.

Buss 108 direkt till Wiks slott – restid 45 minuter. Följande avgångstider finns från Uppsala centralstation - tidtabell 2018

 • 13.10 buss 108
 • 15.10 buss 108
 • 16.10 buss 108
 • 18.10 buss 108
 • 22.10 buss 108
 • För dig som anländer med flyg till Arlanda flygplats

  En möjlighet är att ta tåget till Uppsala centralstation och sedan buss 108 till Wik

  Taxi från Arlanda flygplats direkt till Wik.

  Mer detaljer sänds ut till dig en månad innan retreatens start

  Översiktligt träninsgschema

  Tider för Ren Xue Qigong retreaten

  Schemats detaljer är ej ännu fastlagda.

  Del 1

  25 juni

 • 12.00-13.30 Lunch i matsalen
 • 13.30-15.00 Session 1 (1’50”) gymnastiksalen
 • 15.00-15.45 Eftermiddagste (45”)
 • 15.45-17.30 Session 2 (1’45”) gymnastiksalen
 • 17.30-19.00 Middag (1’30”) matsalen
 • 19.00-20.15 Session 3 (1’15”) gymnastiksalen
 • 22.00- Tid i sängen (8’)
 • 26 juni - 29 juni

  Förmiddag
 • 06.30 Uppstigning (30”)
 • 07.00-08.00 Session 1 (1’00”) gymnastiksalen
 • 08.00-09.15 Frukost (1’15”) matsalen
 • 09.15-12.00 Session 2 (2’45”) gymnastiksalen, en paus
 • 12.00-13.30 Lunch (1’30”) matsalen

 • Eftermiddag
 • 13.30-15.00 Session 3 (1’30”) gymnastiksalen
 • 15.00-15.45 Eftermiddagste (45”)
 • 15.45-17.30 Session 4 (1’45”) gymnastiksalen
 • 17.30-19.00 Middag (1’30”) matsalen
 • 19.00-20.15 Session 5 gemensam med Del 2 (1’15”) gymnastiksalen
 • Hämta detaljerat schema för Del 1 (ej färdigställt)

  Del 2

  29 juni

 • Check-in i Stenhuset
 • 17.30-19.00 Middag (1’30”) matsalen
 • 19.00-20.15 Session 5 gemensam med Del 1 (1’15”) gymnastiksalen
 • 20.00-21.30 Ledig tid (1’30”)
 • 22.00-06.00 Tid i sängen (8’)
 • 22.00 Ljuset släcks
 • 30 - 6 juli

  Förmiddag
 • 06.30 Uppstigning (30”)
 • 07.00-08.00 Session 1 (1’00”) gymnastiksalen
 • 08.00-09.15 Frukost (1’15”) matsalen
 • 09.15-10.30 Session 2 (1’15”) gymnastiksalen
 • 10.30 - 11.00 Paus, fri träning (0'30")
 • 11.00 - 12.00 Session 2 forts.(1’00”)
 • 12.00-13.30 Lunch (1’30”) matsalen

 • Eftermiddag
 • 13.30-15.00 Session 3 (1’30”) gymnastiksalen
 • 15.00-15.45 Eftermiddagste (45”)
 • 15.45-17.30 Session 4 (1’45”) gymnastiksalen
 • 17.30-19.00 Middag (1’30”) matsalen
 • 19.00-20.15 Session 5 (1’15”) gymnastiksalen
 • 22.00- Tid i sängen (8’)
 • 7 juli

  Förmiddag
 • 06.30 Uppstigning (30”)
 • 07.00-08.00 Session 1 (1’00”) gymnastiksalen
 • 08.00-09.15 Frukost (1’15”) matsalen
 • 09.15-10.30 Session 2 (1’15”) gymnastiksalen
 • 10.30-11.00 Paus, fri träning
 • 11.00-12.00 Avslut
 • 12.00-13.30 Lunch (1’30”) matsalen
 • Hämta detaljerat schema för Del 2 (ej färdigställt)

  Wik Gymnastiksalen Qigongträning

  Förberedelser

  Läs gärna boken "Vägen till välbefinnande" och/ eller "New Beginnings" skriven av Yuan Tze som förmedlar förståelse för Ren Xue och Qigong (finns att köpa hos oss i Shop). Som nybörjare är det bra att delta i en Yuan Qigong kurs eller några träningar. Om detta inte är möjligt, välkommen ändå och överraska dig med hur snabbt Du kan lära dig på själva retreaten! För dig som redan tränar Qigong eller Yuan Qigong, träna på mer regelbundet en tid innan för att få ut mer av retreaten.

  Språk

  Retreaten hålls på engelska men även om Du inte känner dig riktigt hemma på engelska är det inget hinder att delta eftersom svensk översättning sker simultant och projiceras på en stor skärm.

  Vissa föreläsningar och grupparbeten sker på svenska.

  OBSERVERA: En viktig grundregel för Qigong är att om Du har allvarliga mentala problem eller lider av epilepsi bör Du inte träna qigong.


  Kontakta oss Facebook

  © copyright; 2016 Qigong Upplands-Bro